“עדיין משתמשים בקורות חיים?”, “המסמך הזה עדיין רלוונטי?”, “את מי זה מעניין? מישהו בכלל קורא את זה?”
אלו השאלות שאנו נתקלות בהן בתקופה האחרונה ועל כולן יש לנו את אותה התשובה – “כן!”
למרות כל השינויים שעובר עולם העבודה, קורות החיים עדיין נחוצים, זהו המסמך המשמעותי ביותר בדרך למציאת העבודה. נכון, בעידן של רשתות חברתיות אפשר לדעת עלינו הכל גם בלי המסמך, אבל כרגע (וכנראה גם בעתיד הקרוב) המסמך הזה הכרחי. הוא כרטיס הביקור שלנו הנשלח למעסיקים, הוא השער שדרכו אנו צריכות לעבור בדרך לתפקיד הרצוי.
מה אנחנו צריכות לדעת על קורות החיים? הראשונים “לראות” את קורות החיים הם המחשבים בעזרת תוכנות שמטרתן סינון קורות חיים, לפני שהם נחשפים בפני עין אנושית. מערכות הגיוס מסננות את קורות החיים לפי מילות מפתח שהגדיר צוות הגיוס. על כן, חשוב להכניס למסמך מילות מפתח רלוונטיות לתחום העיסוק שלכן – תוכנות רלוונטיות, תכונות מיוחדות, ניסיון מתאים ועוד. בשלב הבא, עובר המסמך שצלח את התוכנה לידי צוות הגיוס. קורות החיים שהגיעו לידי המגייסת צריכים להיות קצרים, אך ממוקדים ומדויקים. מגייסות קוראות את קורות החיים במהירות הבזק, הן שואבות את המידע המהותי ביותר עבורן וממשיכות הלאה. קורות החיים לא צריכים להתחכם, לא להביע יצירתיות (אלא אם זה נדרש לתפקיד שאתן מחפשות) ובעיקר לא להאריך בדברים – הם צריכים להיות ממוקדים ויעילים.
קורות החיים מספרים את סיפור הקריירה שלנו בראשי פרקים וכמו בכל סיפור טוב, גם פה צריכים להתקיים מספר גורמים:
מה לא צריך להיות בקורות החיים?
בהמשך תמצאי את הפורמט לכתיבת קורות החיים. אין צורך לקשט אותו, אלא להגיש כך – פשוט וברור.
*פרט נוסף וחשוב – במידה ואת שולחת את קורות החיים ישירות למייל של מגייס/ת ואת יודעת בוודאות שקורות החיים לא יעברו דרך תוכנת סינון, את יכולה להגיש אותו כקובץ PDF, אך אם את שולחת בכל דרך אחרת חשוב לשלוח אותו כקובץ וורד.
——
מבנה קורות חיים
פרטים אישיים:
שם מלא (מודגש) | עיר מגורים | טלפון נייד | מייל | לינקאדין, פייסבוק, בלוג (במידה ורלוונטי כמובן)
תמצית:
פסקה קצרה בעלת 5-3 שורות. הפסקה תכלול את החוזקות של הכותבת ותכוון לעיסוק העיקרי שבו היא מעוניינת לעסוק.
ניסיון תעסוקתי:
שנים | תפקיד | חברה
פירוט התפקיד
השכלה:
מהיום אחורה
שנים | סוג התעודה | מוסד הלימודים
קורסים והשתלמויות:
שנים | סוג התעודה | מוסד הלימודים
שירות צבאי:
מלא/חלקי – פירוט התפקיד
ידע במחשבים:
התנדבות:
—–
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצינו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינכם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנא צרו איתנו קשר.
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.
מוזמנת לצ'אט ❤️